De 5 voordelen van cryptocurrency: de gids voor nieuwe geïnteresseerden

Cryptocurrencies hebben het potentieel om de financiële wereld zoals we die momenteel of van vroeger kennen een nieuwe vorm te geven en het bestaan ​​van de traditionele financiële infrastructuur waaronder die in Krimpenerwaard te veranderen. Maar wat zijn de voordelen van deze nieuwe techniek? Hoe beslis je of je erin wilt investeren, welke dan precies, of juist helemaal niet? Maak je geen zorgen als je een beetje in de war bent door cryptocurrencies. We zijn hier om de voordelen van cryptocurrency op een rijtje te zetten, zodat je de basis op orde hebt. 

5 voordelen van cryptocurrency

Hoewel cryptocurrencies een relatief recente uitvinding zijn, namelijk van rond het jaar 2009, zijn ze zeker een blijvertje, gezien de voordelen. Van vooruitzichten op forse rendementen tot 24/7 handelen via een veilige en transparante infrastructuur. De wereld van crypto heeft veel te bieden, als je maar weet hoe je er gebruik van kunt maken.

1. Hoog risico met als potentieel een hoge beloning

Er zijn tegenwoordig meer dan 10.000 cryptocurrencies op de markt en iedere heeft zijn eigen eigenschappen. Maar alle cryptocurrencies hebben een paar dingen gemeen, zoals hun neiging om plotselinge pieken (en dalingen) in waarde te ervaren. Prijzen worden voornamelijk bepaald door het aanbod van munten en de vraag ernaar. Deze dynamiek van vraag en aanbod kan resulteren in forse bewegingen in de koersen. De prijs van Ethereum bijvoorbeeld verdubbelde ruwweg van juli 2021 tot december 2021, een behoorlijke beloning voor beleggers die op het juiste moment hier gebruik van gingen maken. Andere crypto zoals polygon coin is ook flink aan de weg aan het timmeren wat de potentie van crypto weergeeft.

2. De blockchain-technologie is veilig

Enkele van de belangrijkste voordelen van cryptocurrencies zijn niet gekoppeld aan de valuta’s zelf, maar aan de infrastructuur die het ondersteunt. Dat is de blockchain! Het gedecentraliseerde grootboek voor gegevensopslag die elke transactie zoals van een cosmos coin volgt die erop wordt uitgevoerd. Zodra je een actie in de blockchain uitvoert, kan deze nooit meer worden gewist. En omdat de blockchain decentraal op meerdere computers is opgeslagen, heeft geen enkele hacker in één keer toegang tot de gehele keten; alle informatie die erin is opgeslagen, is voorgoed veilig.

3. Einde van de banken en een begin van een eerlijk, transparant financieel systeem

Over het algemeen draait ons financiële systeem om externe tussenpersonen die transacties verwerken. Dit betekent dat als je een transactie doet, jij je vertrouwen stelt in een of meer van deze tussenpersonen. Door de recessie in het begin van de jaren 2000 vroegen veel mensen zich af of dat wel zo’n een goed idee was. De blockchain en cryptocurrencies bieden een alternatief. Ze kunnen door iedereen en overal worden bekeken, zodat je gebruik kunt maken van financiële markten en transacties kunt verrichten zonder enige tussenpersoon of overheid.

4. Crypto is altijd bereikbaar en actief

Een ander voordeel dat de crypto heeft ten opzichte van de traditionele bank, is dat de crypto markten altijd open zijn. Transacties die de klok rond worden geregistreerd, geeft je het voordeel om niet te wachten tot de NYSE, NASDAQ of een andere beurs voor die dag begint met handelen als je wat wilt kopen, verkopen of verhandelen. Dit heeft zo’n impact gehad dat reguliere beurzen de mogelijkheid onderzoeken om ook buiten de reguliere handel-uren in aandelen te handelen, hoewel dat nog een ver van mijn bed show is. Voor beleggers die 24/7 onderweg zijn, is crypto de beste manier om rendement te genereren buiten de normale werkuren.

5. Crypto en inflatie

Cryptocurrencies zijn niet gebonden aan een enkele valuta of economie, dus de prijs weerspiegelt de wereldwijde vraag in plaats van bijvoorbeeld de nationale inflatie. Maar hoe zit het met de inflatie van cryptocurrencies zelf? Als belegger kunt je voor het grootste deel gerust zijn. Het aantal munten is beperkt, dus het beschikbare bedrag kan niet uit de hand lopen, dus geen inflatie. Sommige munten zoals Bitcoin heeft een algemene limiet, andere zoals Ethereum heeft een jaarlijkse limiet, maar hoe dan ook, deze benadering houdt de inflatie onder controle.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Notificaties aanzetten Ja Nee