Bescherm je bedrijf: het belang van een rechtsbijstandverzekering

(RECLAMEBOODSCHAP)

Een rechtsbijstandverzekering is vaak niet de eerste verzekering waar je als ondernemer aan denkt als jij je bedrijf in de gemeente Krimpenerwaard wilt verzekeren. Toch is het niet verstandig om deze verzekering op voorhand al af te schrijven, want een rechtsbijstandverzekering kan je beschermen tegen risico’s die je als ondernemer loopt. Helaas zijn er genoeg ondernemers die dit nog niet inzien. Omdat wij hier graag verandering in brengen, lees je in deze tekst hoe een rechtsbijstandverzekering je bedrijf kan beschermen.

Je krijgt hulp bij een conflict
Binnen het bedrijfsleven komen relatief veel conflicten voor. Ook in de gemeente Krimpenerwaard zijn er genoeg bedrijven die het aan de stok krijgen met leveranciers, klanten, werknemers en/of de overheid. Als jullie onderling niet tot een oplossing of akkoord komen, moet de rechter uitspraak doen. Omdat je zelf waarschijnlijk geen tot weinig kennis hebt van juridische kwesties, is de kans groot dat je juridische hulp nodig hebt om je bij te staan. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan hoef je hier zelf geen tijd en moeite in te steken, want je verzekeraar regelt alles wat je nodig hebt.

Waar ben je precies voor verzekerd?
Als je niet beter weet, denk je misschien dat een rechtsbijstandverzekering altijd uitkomst biedt bij zakelijke conflicten. Helaas is dit niet het geval, want verzekeraars sluiten een aantal zaken uit. Zo ben je bijvoorbeeld niet verzekerd voor een conflict dat te maken heeft met belastingen of een conflict dat ontstaat of verwacht wordt voordat de verzekering begint. Conflicten met motorrijtuigen in het verkeer vallen ook buiten de dekking van een rechtsbijstandverzekering, want dit wordt gedekt door een zakelijke autoverzekering.

Nu je weet waar je niet voor verzekerd bent, wil je uiteraard ook weten wanneer juridische hulp wel vergoed wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een conflict hebt over niet betaalde rekeningen of andere incassozaken. Je hebt bovendien recht op juridische hulp als leveranciers of afnemers te laat leveren of de levering niet volgens afspraak is. Heb je personeel in dienst? Dan kun je ook een beroep doen op je je rechtsbijstandverzekering bij conflicten over arbeidscontracten.

Particuliere verzekering biedt geen uitkomst
Ben je als particulier verzekerd voor rechtsbijstand? Dan denk je misschien dat je deze verzekering ook voor je bedrijf kunt gebruiken. Dit is niet het geval, want met enkel de particuliere variant ben je niet verzekerd voor juridische hulp bij zakelijke conflicten. Ondernemers die willen voorkomen dat zij zelf op zoek moeten naar juridische hulp en bovendien zelf de kosten hiervan moeten dekken, sluiten een zakelijke rechtsbijstandverzekering af. Als het conflict binnen de dekking van de verzekering valt, regelt je verzekeraar passende juridische hulp en dekken zij bovendien de kosten hiervan.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten
Hopelijk zie je inmiddels in dat een rechtsbijstandverzekering voor een ondernemer onmisbaar is. Is dit inderdaad het geval? Dan kun je er direct eentje afsluiten via de website van een verzekeraar. Als je de premie berekend hebt en je hierin kunt vinden, vervolg je simpelweg het aanvraagproces. Je kunt je aanvraag direct versturen nadat je alle stappen doorlopen hebt. De verzekeraar buigt zich vervolgens over jouw aanvraag en laat binnen een paar dagen van zich horen. Vind je het niet prettig om een rechtsbijstandverzekering online aan te vragen? Of weet je niet precies hoe jij je moet verzekeren? Neem dan telefonisch contact op met de verzekeraar.

 

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek