Image for Zorgen CDA over vapende jongeren

Zorgen CDA over vapende jongeren

De fractie van het Woerdense CDA maakt zich zorgen over de toename van vapende jongeren. Daarom stelt de partij vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Raadslid Rumo van Aalst noemt de cijfers ‘alarmerend’. In Woerden vapen 110 jongeren dagelijks en 240 jongeren doen dat minstens één keer per week. Dat is een probleem, vindt het CDA, omdat er steeds meer bekend wordt over de schadelijke gevolgen van vapen.

Ondanks het verbod op de verkoop van vapes aan jongeren onder de 18 jaar signaleert het CDA dat middelbare scholieren de vapes gewoon op school, of via sociale media, zoals Snapchat, kunnen kopen. Het CDA wil weten of het college deze signalen herkent en zij willen weten wat de gemeente kan doen om het gebruik van vapes onder jongeren terug te dringen. De partij wil ook weten wat de schoolbesturen doen tegen het verkopen van vapes op en rondom scholen en of winkeliers in Woerden zich wel aan het verkoopverbod houden.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee