Image for Zoals de waard……. – Column René van Broekhoven

Zoals de waard……. – Column René van Broekhoven

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. We kennen het spreekwoord allemaal. Vandaag ben ik de eerste keer te gast in gezelschap van columnisten die deze ruimte regelmatig vullen. Of dat de moeite waard is moet nog blijken.

Laat ik beginnen met een korte introductie. Ik ben van huis uit journalist/programmamaker en heb daarmee in de afgelopen vijftig jaar met een aantal bedrijven met elk hun eigen specialisatie in de wereld van audiovisuele communicatie een boterham verdiend. Voornamelijk in Rotterdam, hoewel er een korte periode is geweest dat we een dependance in Amsterdam-Noord hadden. Dat was in de tijd dat niemand daar dood gevonden wilde worden. Toen ik mijn huisbankier voorstelde om daar een bedrijfspand te kopen verwees die dat idee dan ook met een superieure glimlach naar de prullenbak. Wie wil er nu in Amsterdam-Noord iets beginnen, meneer Van Broekhoven? Inmiddels is gebleken dat wij destijds een betere kijk op zaken hadden dan de bank die toen reclame maakte met de slogan ‘voor geld en goede raad’. Amsterdam-Noord is ‘booming’ en de prijzen van onroerend goed rijzen de pan uit.

Inmiddels heb ik mijn werkzaam leven grotendeels achter me gelaten en heb ik de bank gelukkig niet meer nodig. Een deel van de bedrijfsactiviteiten uit Rotterdam is ondergebracht onder mijn woonhuis in de Hoeksche Waard. Net als de Krimpenerwaard een landelijk gebied waar nog rust en ruimte te vinden is. Alleen heb ik tot nu toe nog geen ruimte voor rust gevonden. Ik maak nog steeds programma’s, muziekproducties en schrijf voor een aantal platforms, waaronder een dagelijkse column op Facebook. Daarnaast heb ik dit jaar een oude liefde nieuw leven ingeblazen, toen mij door RTV Krimpenerwaard op de zondagavond een ‘slot’ van twee uur werd aangeboden om een radioprogramma te maken. In HET MOMENT ontvang ik wekelijks een gast waarmee ik praat over het meest memorabele moment in zijn of haar leven. Dat leverde inmiddels al zo’n vijfentwintig afleveringen op, met bijzondere verhalen. Iedereen is welkom als gast. Op basis van sociale status, geloof, politieke overtuiging, ras, gender of plaats van herkomst wordt geen voorbehoud gemaakt. BN-ers zijn even welkom als de ‘onbekende’ man of vrouw. Er is één voorwaarde. Een mooi verhaal.

Daar doen we het voor. Anderen aan het woord laten in de hoop daar zelf iets in te herkennen of van te kunnen leren. Troost krijgen, inspiratie opdoen. Luisteren is van waarde. Lezen trouwens ook.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek