Image for Wout van Kouwen in Gast uit de Streek

Wout van Kouwen in Gast uit de Streek

In het radioprogramma Gast uit de Streek is mandag 24 juni om 20.00 uur bij BR6 Wout van Kouwen te gast. Wout is 78 jaar, geboren en getogen in Utrecht in de wijk Zuilen. Hij heeft 36 jaar op de Mariaschool in Oudewater voor de klas gestaan.

Wout komt uit een warm gezin en heeft een mooie tijd doorgebracht op de lagere school bij de Fraters. Daarna heeft hij de Mulo en de Kweekschool afgerond, eveneens bij de Fraters. Nadat hij van de Kweekschool afkwam, ging hij in militaire dienst. Na zijn diensttijd werd hij leraar in Utrecht. Toen hij verkering kreeg met Elly, zocht hij een vaste aanstelling en kwam in Oudewater terecht.


Heel veel plezier beleefde hij met de geschiedenis van Oudewater en dus onderzocht en verzamelde hij heel veel verhalen van mensen die hem heel veel over de vorige eeuw in Oudewater konden vertellen.
Hij schrijft onder andere zeer regelmatig een verhaal voor de IJsselbode onder de naam EFFE ZAPPEN. Inmiddels zijn er al 7 boeken verschenen. Kortom, hij zit nog steeds niet stil blijft onderzoeken en zegt zelf: op naar nummer 8. Verder is sporten een onderdeel van zijn vele hobby’s evenals hardlopen en fietsen.

Het interview wordt hehaald bij BR6 op dinsdag 25 juni om 22.00 uur en zaterdag en zondag om 19.00 uur. Het interview is te horen bij Gouwestad FM woensdag 26 juni 2024 07.00-08.00 uur

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee