Image for Wonen in Dronenhoek toch nog dichterbij

Wonen in Dronenhoek toch nog dichterbij

Nadat een van de drie beoogde ontwikkelaars zich begin dit jaar terugtrok uit het plan om woningen te gaan bouwen in de Dronenhoek te Bodegraven, keken de overgebleven twee ontwikkelaars samen met de gemeente hoe ze het project wel verder kunnen ontwikkelen.

Namens de gemeente heeft wethouder Dirk-Jan Knol een overeenkomst gesloten met directeur Arjan de Vries van Slokker Vastgoed BV en met regiodirecteur Stefan Boere van Janssen de Jong Projectontwikkeling BV om de plannen voor de Hofjes van Dronen verder uit te gaan werken.

Dat het project Hofjes van Dronen opgeknipt is in drie stukken, is hierbij een uitkomst. Janssen de Jong Projectontwikkeling en Slokker Vastgoed ontwikkelen allebei hun eigen deelgebied, met een totaal van 212 woningen. Er wordt nog onderzocht hoe het derde deel, op de locatie van de vroegere koekjesfabriek, op termijn ook ontwikkeld kan worden. In de nu afgesproken anterieure overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over de planning en taak- en kostenverdeling. De locatie voor het plan in de Dronenhoek is nu nog een industriegebied. De voormalige fabriekspanden van de Eminentfabriek, de fabriekshal Slokker en uiteindelijk ook van de koekjesfabriek Van Welzen worden gesloopt en vervangen door woningbouw.

Hiermee verdwijnt de industrie uit de buurt en ontstaat er dicht bij het station een nieuwe woonwijk met verschillende soorten woningen. Een flink deel van de woningen wordt gebouwd voor één- en tweepersoonshuishoudens, zoals jongeren, starters en senioren. Het gaat dan vooral om sociale huurwoningen, koopappartementen en eengezinswoningen. Er wordt uitgegaan van een duurzame nieuwe wijk. Dit zal inhouden dat er minder parkeerplaatsen aangelegd zullen worden. Dit zal gedeeltelijk worden opgevangen door de mogelijkheid tot het gebruik van deelauto’s. Ook zal er meer ruimte voor groen zijn. De huidige bewoners van de Bodegraafseweg zullen er ook op vooruit gaan omdat de industrie uit hun buurt verdwijnt.

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
ma
24
jun