Image for Woerden&Democratie bezorgd over Islamofobie

Woerden&Democratie bezorgd over Islamofobie

De lokale politieke partij Woerden&Democratie heeft schriftelijke vragen ingediend over antisemitisme en islamofobie. Dit in navolging van de eerdere raadsvragen van het CDA over toenemend antisemitisme.

Woerden&Democratie onderschrijft de zorgen van het CDA, maar wijst erop dat er ook veel sprake is van haat tegen moslims. Hierdoor ontstaat er onrust en angst in de moslimgemeenschap. De fractie wil van het college van burgemeester en wethouders weten of dat bereid is een brief op te stellen waarin het college zich uitspreekt tegen islamofobie.

Ook vraagt de partij naar welke aanpak er is op het gebied van antisemitisme en islamofobie en of er in Woerden een anti-discriminatiecampagne en/of week georganiseerd kan worden tegen alle soorten van discriminatie.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui