Image for Woerden op schema met vervangen verlichting

Woerden op schema met vervangen verlichting

De vervanging van de openbare verlichting in de gemeente Woerden ligt op schema. Dat staat in een brief van wethouder Roy Luca van Openbare Ruimte aan de gemeenteraad. In twee tot drie jaar tijd moet een groot deel van de openbare verlichting vervangen zijn. De gemeente grijpt dit project ook aan om de contacten met inwoners te verbeteren. Er is over de vervanging pro-actief met bewoners gecommuniceerd, onder andere via social media, brieven en persoonlijke gesprekken. Op dit moment bevindt het project zich in fase 2, die nog loopt tot oktober van dit jaar. In deze fase worden vooral losse straten en hofjes, maar ook het Brediuspark aangepakt. Het park krijgt speciale verlichting die de impact op flora en fauna beperkt.

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig