Image for Woerden krijgt ‘schuldige’ billboards

Woerden krijgt ‘schuldige’ billboards

Op 17 plekken in Woerden staan tot half mei billboards met foto’s van ‘schuldige plekken’ rondom de bezettingstijd. Op deze plekken zijn tijdens de Tweede Wereld Oorlog belangrijke dingen gebeurd. Bezoekers kunnen met een QR-code meer informatie krijgen over deze gebeurtenissen.

Een van de billboards staat bij het Stadsmuseum aan het Kerkplein. De Woerdense huisarts Frans Schrijver, het plaatselijk hoofd van de Binnenlandse Strijdkrachten, sprak de bevolking op 10 mei 1945 toe vanaf de trappen van het toenmalige stadhuis.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui