Image for Woerden krijgt geen referendum

Woerden krijgt geen referendum

De gemeente Woerden krijgt geen raadgevend referendum. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad deze week besloten.

Het initiatiefvoorstel van de partij Inwonersbelangen werd weggestemd. Opvallend is vooral dat ook D66 tegen het voorstel stemde, tot grote verontwaardiging van menigeen. D66 is de partij die van oudsher juist voor een volksraadpleging is, maar volgens de fractie is het voorstel niet doorwrocht genoeg. Dat zou er volgens de partij toe kunnen leiden dat het referendum alleen gebruikt zou worden om tegenstanders van bepaalde kwesties, zoals bijvoorbeeld de komst van windmolens, op de been te krijgen. De gemeenteraad heeft anderhalf jaar gepraat over het referendum.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee