Image for Woerden, Alphen en Gouda organiseren VNG Congres

Woerden, Alphen en Gouda organiseren VNG Congres

De gemeenten Woerden, Alphen en Gouda delen op het VNG Jaarcongres hun kennis over wonen op het veenweidegebied. Maar liefst 9 miljoen mensen wonen in Nederland op slappe veengrond.

Op deze grond willen we ook nog ondernemen, werken en recreëren. Dat brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van water, bodem, klimaat en biodiversiteit. In het Groene Hart zijn er daarvoor steeds meer oplossingen. Die willen de gemeenten graag voor het voetlicht brengen op het congres. Voor dit congres komen op 25 en 26 juni 3000 gemeentebestuurders van 342 gemeenten naar het Groene Hart. Zij wisselen ervaringen uit over hoe (lokale) uitdagingen het best worden aangepakt en hoe je kansen benut. Thema van het congres is ‘Kracht van verbeelding’ – en van de drie gastgemeenten ‘Stad en Land’.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee