Image for Winnaars Autoverzekeraar van het Jaar 2024: Allianz Direct, InShared en ING

Winnaars Autoverzekeraar van het Jaar 2024: Allianz Direct, InShared en ING

Allianz Direct, InShared en ING zijn uitgeroepen tot de beste autoverzekeraars van 2024. Met de Autoverzeraar van het Jaar Award biedt Autoverzekering.nl voor het vijfde jaar op rij duidelijkheid voor de consument. Autoverzekeraars worden beloond voor het harde werken én gestimuleerd het volgend jaar beter te doen. Allianz Direct ontvangt met een cijfer van 8.73 de award voor de beste WA-verzekering, InShared wordt met een 8.95 bekroond voor de beste WA+ Dekking, en ING wint met 9.04 de award voor de beste All Risk dekking. Het onderzoek van Autoverzekering.nl is gebaseerd op een analyse van de dekking en de wensen van de autobezitter.

In het onderzoek nam Autoverzekering.nl 18 autoverzekeraars en 54 autoverzekeringen uit Nederland mee. De verzekeraar met de beste voorwaarden en dekking ontvangt uiteindelijk het hoogste rapportcijfer en daarmee de Autoverzekeraar van het Jaar Award.

Bij het bepalen van de beste autoverzekeraars worden jaarlijks rekening gehouden met de belangen van de consument. Uit onderzoek blijkt wat de consument belangrijk vindt in de dekking van een autoverzekering. Aan de hand van deze punten worden de polisvoorwaarden van verschillende autoverzekeringen geannaliseerd en daar krijgen de verzekeraars een cijfer voor.

Net als vorig jaar heeft Allianz Direct de beste WA-verzekering van Nederland. De verzekeraar scoort dit jaar een 8,7 en behaalt daarmee de hoogste score. Naast een goede en efficiënte (schade)service biedt Allianz Direct als een van de weinige verzekeraars extra dekking bij de WA-verzekering, zoals een thuisbrengservice na een ongeval. Verder heeft Allianz Direct een uitgebreide (telefonische) bereikbaarheid en biedt de verzekeraar een intuïtieve online omgeving waar klanten schades kunnen indienen en wijzigingen kunnen doorvoeren.

InShared heeft in 2024 de beste WA Beperkt Casco dekking van Nederland: de autoverzekeraar scoort een 8,9. De verzekeraar springt eruit met een uitgebreide dekking bij de nieuw- en aanschafwaarderegeling. Bij InShared zit de klant zelf aan de knoppen. Omdat alles onlinewordt gedaan, weet Inshared wat de klant belangrijk vindt. Daarop past inShared haar producten aan, elke keer weer.

De beste All Risk dekking gaat in 2024 naar ING. Met een 9,0 voor de All Risk dekking haalt ING de hoogste score van het onderzoek. Met een uitgebreide dekking voor vandalisme, diefstal of total loss van de auto, schade in het binnen- en buitenland en lage eigen risico’s is deze score niet onterecht.

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun