Image for Wie wordt de nieuwe Kaaskoning?

Wie wordt de nieuwe Kaaskoning?

Woerden staat op zaterdag 1 juni in het teken van kaas. Dan is de Nationale Graskaasdag. Maar op vrijdag 31 mei kiest de jury een nieuwe Kaaskoning. Op vrijdagmiddag zal burgemeester Victor Molkenboer om 17.30 uur bekend maken wie deze eretitel gaat dragen. De Kaaskoningin van Bodegraven, Ester van Tilburg, is ook aanwezig bij de bekendmaking.

In 2023 werd Bas den Hollander uitgeroepen tot Kaaskoning. Hij opende op zijn 21e zijn eerste kaaswinkel. Nu heeft hij 22 kaaswinkels door heel Nederland.

Wie zou de volgende worden?

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui