Image for Watersportverenigingen gaan kopje onder door hoge leges

Watersportverenigingen gaan kopje onder door hoge leges

De gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk heeft in december 2023 de verordening liggeld aangepast met als gevolg dat watersportverenigingen langs de Oude Rijn 9,68 euro (incl 21% btw) per strekkende meter leges moeten gaan betalen. Dat levert de gemeente zo’n 17.500 euro aan inkomsten op, maar laat de watersportverenigingen kopje onder gaan. Een motie van Robin Borg (BBR) die 12 juni werd ingediend in de gemeenteraad, is aangehouden tot wethouder Kersbergen de raad informeert over een oplossing.

Inspraak namens watersportverenigingen slaat aan
Rob Peters sprak 8 mei namens de watersportverenigingen de gemeenteraad toe en vertelde over de enorme impact van de wijziging en over de ongelijke behandeling. ‘Wij betalen ook precariorechten aan de provincie, maar nu volgens de liggeldverordening ook leges aan de gemeente. Wij betalen dus dubbel, terwijl anderen dat niet doen.’

Motie van Robin Borg (BBR) aangehouden
Robin Borg (BBR) diende 12 juni een motie in die opriep om de leges voor watersportverenigingen terug te draaien. De motie is aangehouden omdat wethouder Kersbergen beloofde met een raadsinformatiebrief te komen, zodra de gesprekken met de watersportverenigingen zijn afgerond. De belastingaanslagen zijn nog niet verstuurd.

Circa 2 km kade
Het overnachten en het voor langere tijd aanleggen van boten langs de Oude Rijn is alleen toegestaan in jachthavens en op aangegeven ligplaatsen. De jachthavens van de watersportverenigingen in Bodegraven en Nieuwerbrug beslaan ongeveer 2 km van de kade langs de Oude Rijn.

Kijk hier de inspraak van Rob Peters terug.

Kijk hier de raadsvergadering van 12 juni 2024 terug (motie punt 10)

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee