Image for Walter is op zoek naar een nier

Walter is op zoek naar een nier

Walter van Waard uit Woerden is op zoek naar een nier. Op zijn 17e kreeg hij te horen dat hij acuut nierfalen heeft. Gelukkig kreeg hij vier jaar later via een donor een nier. In 2013 kreeg Walter opnieuw te horen dat hij op zoek moest naar een nier. In 2015 was het zo ver en kreeg hij een nier van zijn donor. Toen hij 50 werd in 2022, kreeg hij opnieuw te horen dat hij weer op zoek moest naar een nier. Zijn nierfunctie werd namelijk weer slechter.

Hij wil graag een dialyseperiode voor zijn. Dit is een periode waarin de patiënt een kunstnier ontvangt. Deze behandeling heeft heftige bijwerkingen en is dus geen pretje. Walter zat in zijn jeugd al vier jaar in dialyse en dat wil hij voorkomen. Hij is dus nu op zoek naar een nieuwe donor. Hij laat weten zijn donoren nooit te vergeten. Kijk op de website van de Nierstichting hoe je Walter kunt helpen.

walter@vanwaard.com

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui