Image for Waddinxveen doet het goed

Waddinxveen doet het goed

Op 5 juni jongstleden heeft het college van Waddinxveen de jaarrekening uitgereikt. De jaarrekening geeft een positief resultaat aan van 5.2 miljoen. Vergeleken met andere gemeenten doet Waddinxveen het financieel erg goed. Waddinxveen is één van de snelst groeiende gemeente van bijna heel Nederland en dat draagt bij aan het positieve resultaat. Voor iedere inwoner die erbij komt krijgt de gemeente een bijdrage. Maar de gemeente moet ook zorgen voor faciliteiten voor deze inwoners en daar is momenteel een tekort aan. De gemeente werkt er hard aan om deze tekorten weg te werken. Ook is Waddinxveen bezig om meer ambtenaren te werven. Door de groei van het aantal inwoners zijn er ongeveer 32 extra ambtenaren nodig in Waddinxveen. De cijfers zien er nu rooskleurig uit en we mogen zeker niet klagen aldus wethouder Femke Fley. Maar we moeten ook rekening houden met de toekomst. En aangezien er nog veel investeringen lopen en eraan zitten te komen moeten wij gaan kijken naar de plannen die al een tijdje op de plank liggen. Sommige van die plannen liggen al heel lang op de plank en zijn die nog wel haalbaar en of realistisch? Daar moeten we goed naar kijken de komende tijd. En de raad moet daarin keuzes gaan maken. Het rijk schuift steeds meer taken naar de gemeenten toe. Gemeenten moeten daardoor steeds meer, voor minder doen. Hierdoor hebben veel gemeenten een financieel tekort. Veel gemeenten moeten daarom bezuinigen om weer wat vlees op het bot te krijgen. Vaak kiezen de gemeente voor de kaasschaafmethode. Dat betekent dat iedereen dan iets minder krijgt. Maar soms kiest men voor een andere methode. De gemeenteraad neemt uiteindelijk het besluit.

Bron en Beeld: Fatima Kalai RTW

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee