Image for VVD en LijstvanderDoes stellen vragen over noodopvang asielzoekers

VVD en LijstvanderDoes stellen vragen over noodopvang asielzoekers

De VVD en LijstvanderDoes in Woerden hebben schriftelijke vragen ingediend over het besluit van het college van burgemeester en wethouders, om een tijdelijke noodopvang voor asielzoekers te realiseren aan de Bleek 1.

De partijen willen weten waarom het college de raad hierover niet eerder heeft geïnformeerd. Ook willen zij weten of en welke rol het voornemen van het kabinet om de Spreidingswet van tafel te vegen heeft meegewogen in deze beslissing. Nu het college heeft ingestemd met de komst van het opvangcentrum vragen de partijen zich ook af hoe de beveiliging in en om het centrum is geregeld en hoe de zorg- en onderwijsvoorzieningen eruit gaan zien. Ook willen de fracties inzicht in de kosten van deze opvangfaciliteit voor de gemeente en vragen zij welke samenstelling de groep asielzoekers heeft. Het college is verzocht de vragen tijdens het zomerreces te beantwoorden.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee