Image for Vragen om ongelukken

Vragen om ongelukken

Dinsdagmiddag om 12.50 uur was er een hoogwerker die werkzaamheden verrichtte voor Ziggo, om de kabels op het balkon te voorzien van afdekgoten op de Kerkweg-West bij Petteflat 2.

Hierbij reed de hoogwerker op de stoep en over het gras om bij de balkons te komen. Het bleek dat die hoogwerker te zwaar was. De hoogwerker liet een diepe geul achter in het gras en de stoep is helemaal ontwricht.

Een bewoner van de Petteflat heeft dit direct gemeld bij Fixi van de gemeente, en heel snel waren er al medewerkers van de gemeente om dit te bekijken.

Een andere bewoner van Petteflat 2 vertelde dat het een gevaarlijke situatie is. Hij zei dat hij altijd een stuk gaat wandelen met zijn vrouw en ze lopen dan over de stoep maar moeten vaak uitwijken naar het het gras, voor mensen die met een rollator uit de tegenovergestelde richting komen. Hij zei dan ook; Ik ben nu nog goed ter been maar wat, als ik moet uitwijken en in die geul terecht kom? Dat is vragen om problemen! Ik begrijp ook niet waarom de stoep ook niet direct wordt afgezet. Mensen met een rollator kunnen nu haast niet over de stoep omdat ze bang zijn om te vallen op de stoep of misschien nog erger, dat ze het niet in de gaten hebben en de macht over de rollator kwijtraken.

Het is nu hopen dat het snel wordt opgelost door de gemeente voordat er ongelukken gebeuren.

Verder vragen wij ons af of de kosten van het herstellen die dit met zich meebrengt, worden vergoed door Ziggo of dat de gemeente dit betaald wat later doorbelast aan de inwoners van Waddinxveen.

UPDATE:

Bij navraag bij de gemeente kregen wij woensdagochtend via de e-mail onderstaande boodschap: ‘Bedankt voor de melding, wij gaan het trottoir veilig stellen, en de schade verhalen op de veroorzaker.’

Bron en Beeld: Willy Klomp

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee