Image for Voorlopig plan nieuwbouw Mantelmeeuw klaar

Voorlopig plan nieuwbouw Mantelmeeuw klaar

Het voorlopige plan voor de nieuwbouw van hospice De Mantelmeeuw is klaar. Omwonenden en andere belanghebbenden zagen vorige week als eersten het voorlopige ontwerp.

Het pand krijgt de vorm van een grote villa. Het biedt straks ruimte aan zes bewonerskamers, twee familie-/huiskamers en andere functionele ruimtes. Probleem is wel dat de kosten van de nieuwbouw hoger uitvallen dan oorspronkelijk begroot. Niet alleen de bouwmaterialen en bouwkosten, maar ook de eisen rond duurzaamheid en de uitstraling van het pand zorgen voor hogere kosten.

De Mantelmeeuw kan samen met de Vriendenvereniging ongeveer twee derde van de kosten dekken, maar voor de resterende 884.000 euro is er nog een gat in de begroting. De Mantelmeeuw hoopt het resterende bedrag door middel van fondsenwerving op te halen.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee