Image for Vijlbrief hakt nog geen knopen door over gaswinning

Vijlbrief hakt nog geen knopen door over gaswinning

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw is nog niet van plan op dit moment groen licht te geven voor de gaswinning in het Papekopveld. Dit blijkt uit de antwoorden op vragen van de fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, Mirjam Bikker. Bikker vraagt de staatssecretaris om een reactie op het bericht dat gasbedrijf Vermilion wil boren, terwijl de gemeente Woerden tegen gaswinning is in Papekop.

In eerste instantie geeft Vijlbrief aan een en ander nog te willen ‘bestuderen’. Vijlbrief laat weten meerdere belangen af te wegen. Hij zegt zowel naar de belangen van de omwonenden als naar het belang van leveringszekerheid te kijken. Bij het project zijn verschillende overheden betrokken, 2 provincies, 4 gemeenten en een waterschap. Daarmee wil de staatssecretaris eerst overleggen.

Het Canadese bedrijf Vermilion is inmiddels wel begonnen met de voorbereidingen voor de gaswinning en wil een 10 kilometer lange gasleiding aanleggen.

Bijdrage van Ton Verweij

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig