Image for VIJF MILJOEN EURO SUBSIDIE VOOR BETAALBARE WONINGEN AAN DE NOORDKADE

VIJF MILJOEN EURO SUBSIDIE VOOR BETAALBARE WONINGEN AAN DE NOORDKADE

De gemeente Waddinxveen heeft een Woningbouwimpuls subsidie van vijf miljoen euro gekregen voor het ontwikkelproject Noordkade. Hierdoor wordt de haalbaarheid van het bouwen van 1.500 nieuwe en grotendeels betaalbare woningen vergroot. De vraag naar woningen is landelijk gezien sterk toegenomen, maar de bouw van woningen is achtergebleven. Hierdoor is er nu een groot tekort aan betaalbare en geschikte woningen.

In de zesde ronde van de woningbouwimpuls is Waddinxveen één van de 39 gemeenten die een subsidie heeft gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse zaken). De Woningbouwimpuls geeft een gemeente de kans om extra aandacht te geven aan de bouw van betaalbare woningen voor starters en mensen met een laag of middeninkomen. Wethouder Albert Kerssies wil  zo snel mogelijk aan de slag en het voorleggen aan de gemeenteraad en in gesprek gaan met onder andere een woningcorporatie. De gemeente Waddinxveen wil het verouderde bedrijventerrein aan de Noordkade ontwikkelen tot een aantrekkelijk woon-werkgebied. In de ontwikkeling is ruimte voor ongeveer 1.500 woningen, waarvan minimaal 50 procent betaalbare woningen. Dit gaat om sociale huur, middenhuur en betaalbare koopwoningen (tot 355.000 euro). Begin 2022 heeft de gemeenteraad de stedenbouwkundige visie voor de Noordkade vastgesteld. De projectbegroting op basis van de visie is niet sluitend. Daarom heeft de gemeente de woningbouwimpuls subsidie aangevraagd. Het toekennen van de subsidie vergroot de haalbaarheid van de ontwikkeling van de Noordkade. Met de subsidie is het mogelijk om de gemeentelijke ambities op het gebied van betaalbare woningen, duurzaamheid, klimaatadaptatie en biodiversiteit te realiseren.

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
do
27
jun