Image for Verzilverlening niet voor verhuizing Woerden

Verzilverlening niet voor verhuizing Woerden

De verzilverlening mag niet worden ingezet om verhuizingen te faciliteren. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders van Woerden in de beantwoording van schriftelijke raadsvragen van de lokale politieke partijen VVD, Splinter en LijstvanderDoes.

De partijen vroegen zich af of het mogelijk was om de regeling in te zetten om senioren te bewegen hun grote woningen te verruilen voor een kleiner huis. Dit zou helpen om de doorstroom op de Woerdense woningmarkt te verbeteren. In plaats daarvan gaat de gemeente sterker inzetten op de communicatie over de noodzaak en de voordelen van het verhuizen naar een kleinere woning.

Dit wordt gedaan in het kader van het ‘van groot naar beter’ project, waarmee senioren bewust worden gemaakt van hun mogelijkheden om te verhuizen naar gelijkvloerse appartementen.

Video

Weerbericht

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht