Image for Verwaal Transport viert 100-jarig bestaan (video)

Verwaal Transport viert 100-jarig bestaan (video)

STOLWIJK – Verwaal Transport, het familiebedrijf uit Stolwijk, heeft afgelopen zaterdag zijn 100-jarig bestaan gevierd. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum heeft het bedrijf een open dag georganiseerd, waarbij het wagenpark is getoond aan het grote publiek.

Jan Verwaal, een van de huidige eigenaren, blikt terug op de lange geschiedenis van het bedrijf: “Honderd jaar geleden is natuurlijk voor onze tijd, maar onze opa was er wel en hij is begonnen in 1924 hier in Stolwijk.”

Zijn zus, Lia Noordergraaf-Verwaal vult aan: “Hij heeft een paard en wagen aangeschaft en is daarmee een bodedienst begonnen. Hij haalde goederen op in Rotterdam, bracht ze naar Gouda en vanuit daar weer naar Stolwijk.”

Gegroeid na de oorlog
“Tot aan de oorlog is het bij één à twee auto’s gebleven. Na de oorlog is het groter geworden. Er kwamen ook zoons bij het bedrijf werken en zo is het langzaam gaan groeien. We rijden nu in totaal met 44 vrachtauto’s verdeeld over drie vestigingen in Nederland waarvan er achttien met een kraan voorzien zijn”, zegt Jan.

Lia Noordergraaf-Verwaal kijkt optimistisch naar de toekomst: “We proberen die continuïteit voorlopig te bewaren en we zijn goed op zoek naar de toekomst voor Verwaal Transport om de 200 jaar te gaan bereiken.”

‘Familiebedrijf’
Jan Verwaal benadrukt het familiegevoel binnen het bedrijf: “Het is een familiebedrijf. Het betekent niet alleen dat er familie werkt, maar misschien wel nog meer dat er mensen werken die heel erg betrokken zijn bij het bedrijf. Dat is het belangrijkste. Daardoor is dit ook allemaal mogelijk. De afgelopen dagen hebben mensen zich ook weer enorm ingespannen om dit allemaal voor elkaar te krijgen.”

De open dag was een succes, met veel bezoekers die de kans kregen om het uitgebreide wagenpark van dichtbij te bekijken en meer te leren over de geschiedenis van Verwaal Transport.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee