Image for Verplaatsbare woningen tegen woningtekort

Verplaatsbare woningen tegen woningtekort

In onder andere Woerden introduceert Cazas Wonen verplaatsbare woningen voor de sociale huur om de woningnood tegen te gaan. Ze noemen deze woonvorm Buurtklik.

Traditionele bouw vraagt vier tot vijf jaar. Buurtklik-woningen komen rechtstreeks uit de fabriek en zijn kant-en-klaar om te gebruiken. De woningen komen op tijdelijke locaties. Volgens Cazas Wonen zijn de woning duurzaam gebouwd en energiezuinig in gebruik.

De toekomstige bewoners van Buurtklik zijn een mix van jongeren, ouderen, alleenstaanden en samenwonenden. Het zijn mensen die bewust kiezen om met elkaar een buurt te vormen en naar elkaar om te kijken.

Cazas Wonen is actief in de gemeenten Woerden, Utrecht, IJsselstein, De Ronde Venen en Montfoort. In al deze gemeenten is de Buurtklik geïntroduceerd.

Video

Weerbericht

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht