Image for Verlenging opvanglocatie Gr8 Hotel

Verlenging opvanglocatie Gr8 Hotel

In het Gr8 Hotel in Bodegraven zijn tijdelijk 100 Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV) gehuisvest. Oorspronkelijk was afgesproken dat deze opvang zou duren tot 1 januari 2025. Door de einddatum te verlengen naar 1 maart 2026 tellen deze opvangplekken ook mee met de Spreidingswet. Burgemeester Michiel Grauss en bestuursvoorzitter van het COA Milo Schoenmaker, ondertekenden vanmorgen op locatie de overeenkomst.

In totaal moet de provincie Zuid-Holland 19.776 opvangplekken beschikbaar stellen, waarvan 232 plekken in onze gemeente. De Spreidingswet gaat uit van opvanglocaties die voor langere tijd beschikbaar zijn, daarom onderzoekt de gemeente alternatieve locaties. Via de website van de gemeente zijn de laatste ontwikkelingen te volgen.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee