Image for Vergeet de ouderen niet deze zomer

Vergeet de ouderen niet deze zomer

‘Met je hart Woerden’ roept op sociale media op om ouderen deze zomer niet te vergeten. ‘Met je hart Woerden’ is een organisatie die kwetsbare mensen samenbrengt door ontmoetingen te organiseren voor eenzame ouderen.

De stichting vraagt extra aandacht voor ouderen in de zomerperiode. Uit reacties van het Ouderenpanel blijkt dat 51 procent zomereenzaamheid ervaart. De redenen hiervoor zijn dat kinderen en kleinkinderen op vakantie zijn, buren zijn weg en clubjes hebben een zomerstop. Hierdoor is het stil op straat. ‘Met je hart Woerden’ wil dat we beter omkijken naar onze ouderen, vooral in deze periode.

Video

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Notificaties aanzetten Ja Nee