Image for Verdubbeling spoor Leiden – Utrecht vertraagd

Verdubbeling spoor Leiden – Utrecht vertraagd

Sinds eind 2021 rijdt de trein op het traject Leiden – Utrecht in beide richtingen 4 keer per uur in de brede spits. Het doel is nu om een station Hazerswoude-Rijndijk aan te leggen en de trein ook in de daluren tussen 10:00 en 15:00 uur 4 keer per uur te laten rijden. Hiervoor zijn ingrijpende wijzigingen aan het spoor nodig, zoals spoorverdubbeling op een gedeelte van het traject en het sneller laten rijden van de trein op een ander deel van het traject.

In het najaar van 2023 is geconstateerd dat de kosten van het spoorprogramma aanzienlijk zijn gestegen. Dit betreft zowel het station Hazerswoude-Rijndijk als de ongelijkvloerse spoorkruising en aansluiting van de Burgemeester Smeetsweg in Zoeterwoude op de rijksweg N11. Sindsdien worden alle onderdelen van het programma nader onderzocht, waarbij wordt gekeken naar mogelijkheden om binnen het beschikbare budget het programma als geheel te realiseren.

Alle onderdelen van het project hangen samen, en om de maakbaarheid aan te tonen zijn extra technische vervolgonderzoeken nodig. Daardoor kost het meer tijd om alle opties uit te werken en naast elkaar te leggen. In het najaar van 2024 verwachten de betrokken partijen gezamenlijk een keuze te kunnen maken over de voorkeursvariant en de vervolgstappen.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun