Image for Veilig feesten volgens burgemeester Molkenboer

Veilig feesten volgens burgemeester Molkenboer

Het evenementenseizoen van 2024 is van start. Burgemeester Victor Molkenboer was te gast bij RPL Actueel om te praten over hoe we in Woerden veilig feest vieren.

Hij vertelt dat de eisen rondom veiligheid verder toenemen. Organisatoren maken veiligheidsplannen die de brandweer en de politie beoordelen. Toezichthouders van de gemeente controleren vervolgens of ze ook aan de voorwaarden voldoen.

Burgemeester Molkenboer benoemt dat door de hoge veiligheidseisen de kosten voor de evenementenorganisaties steeds verder toenemen. Hij zegt dat hij dit als probleem ziet voor de toekomst.

In de video gaat hij verder in op de evenementen die eraan komen en vertelt ook of er in Woerden een veiligheidsdreiging is. De video is te zien op rplwoerden.nl of op ons YouTube-kanaal.

Video

Weerbericht

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht