Image for Veertigste Tandemtocht voor Visueel Beperkten in Krimpenerwaard (video, foto’s)

Veertigste Tandemtocht voor Visueel Beperkten in Krimpenerwaard (video, foto’s)

KRIMPENERWAARD- De Rotaryclub Krimpenerwaard-West heeft afgelopen zaterdag voor de veertigste keer een tandemtocht voor mensen met een visuele beperking georganiseerd. De deelnemers, afkomstig uit het hele land, hebben genoten van een prachtige fietstocht door de Krimpenerwaard.

Marianne van der Bas van Rotary Krimpenerwaard-West kijkt met trots terug op deze mijlpaal: “Het is ongelofelijk dat we dit al veertig jaar doen. We hebben even stilgelegen met corona, maar we zijn nog steeds enthousiast. Onze fietsers zijn enthousiast én blijven fit, dus we gaan gewoon door.”

De traditie van deze tandemtocht gaat terug tot vijftig jaar geleden. Toen is er een vereniging opgericht om blinden en slechtzienden meer te laten participeren in de maatschappij. “Zij hadden het doel om fietstochten te organiseren voor groepen, maar zochten hulp bij de organisatie ervan. Toen is onze Rotaryclub benaderd en sindsdien verzorgen wij deze tochten”, aldus Van der Bas tegen RTV Krimpenerwaard.

‘Mooie dag’
Jos Noordergraaf doet voor de 38ste keer mee als vrijwilliger: “Ik voel me nog gezond en ik hoop het nog een poosje te blijven doen. Je maakt mooi weer mee, je maakt minder mooi weer mee, maar voor deze mensen blijft het een uitje. Jij moet proberen te zorgen dat deze mensen een mooie dag hebben. Dat is aardig gelukt geloof ik.”

John Ros, volledig blind en inmiddels voor de tiende keer deelnemer, geniet elk jaar weer van de tocht. “Het is leuk met de mensen hier en het is ook mooi om wat van de omgeving te horen. Dat is hoe wij de omgeving zien natuurlijk. Als ik wil fietsen, ben ik altijd afhankelijk van anderen. Dus van deze tocht vandaag geniet je dubbel zoveel. Ik hoop deze tocht weer het leuke contact met mensen te beleven en de natuur te beleven.”

Bekijk de hele reportage die RTV Krimpenerwaard maakte hieronder:

Foto’s: Herman Visser

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee