Image for Veel belangstelling voor bezichtiging ‘Bunker’

Veel belangstelling voor bezichtiging ‘Bunker’

Afgelopen zaterdag 1 juni werd de ‘Bunker’ van het Nationaal Territoriaal Commando op de PWA-kazerne in Gouda open gesteld voor bezoekers.

En die bezoekers kwamen in grote getale, volgens sommige bronnen ruim 1000 waardoor er een wachtrij ontstond van ruim een uur en de openingstijden verruimd moesten worden.

De bunker is een overblijfsel van de ‘Koude Oorlog’ en is als zodanig niet meer functioneel. Het is wel een tijdsbeeld en een mooi voorbeeld van het denken uit die tijd. Opvallend veel mensen die ooit (of nog steeds) bij defensie werkten maakte gretig gebruik van deze openstelling.

Op 15 juni komt er nog een kans om deze bunker te bezichtigen.

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun