Image for Utrechtse oppositie wil anders bezuinigen

Utrechtse oppositie wil anders bezuinigen

Oppositiepartijen in Utrecht hebben uiterst kritisch gereageerd op de Voorjaarsnota van het college van burgemeester en wethouders. Dat meldt RTV Utrecht.

Bij het debat over de Voorjaarsnota vielen harde woorden. ‘Van het padje af’ en ‘een technische brij van cijfers’ werd het genoemd. De oppositie wil onder andere de verhoging van de OZB terugdraaien en de plannen voor betaald parkeren stopzetten. Volgens de partijen worden er in het begrotingsplan geen echte keuzes gemaakt en heeft het college geen visie. Het college geeft toe dat de gemeente Utrecht financieel in zwaar weer verkeert. Maar dat komt niet door slechte gemeentelijke keuzes, maar vooral door kortingen op het gemeentelijk budget door het Rijk, vindt B&W. Burgemeester Sharon Dijksma wil bij het slotdebat met een alternatieve voorjaarsnota komen.

Video

Meer video’s

Weerbericht

Zon en buien

Na een fraaie maandag met vooral aan de kust zonnig weer wordt het deze dinsdag vooral in de middag een stuk minder fraai.

In de ochtend wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat maar weinig wind bij een temperatuur van 17°C.

In de middag en avond veel bewolking waaruit buien vallen. In de avond ontstaan er opklaringen. De zwakke wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 20°C.

In de nacht opklaringen. De minimumtemperatuur is 13°C.

Woensdag wolken en vooral in de loop van de middag en in de avond veel zon. De thermometer geeft 20*C aan.

Foto: Weerwoord.be In de middag buien