Image for Utrecht start pilot handhaving straatintimidatie

Utrecht start pilot handhaving straatintimidatie

De gemeente Utrecht start op 1 juli als één van de eerste steden in Nederland met een pilot waarbij boa’s kunnen handhaven op seksuele straatintimidatie.

Vanaf 1 juli is seksuele straatintimidatie namelijk strafbaar. Een speciaal getraind team van boa’s krijgt in Utrecht de bevoegdheid om te handhaven. Zij kunnen een proces-verbaal opstellen. Dat wordt vervolgens beoordeeld door het Openbaar Ministerie en getoetst door een rechter. Utrecht hoopt hiermee een nieuw instrument te hebben om daders aan te pakken en slachtoffers te beschermen. Naast handhaving biedt de gemeente ook een lesaanbod aan scholen, is er een meldpunt en worden er bewustwordingscampagnes georganiseerd

Video

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Notificaties aanzetten Ja Nee