Image for Utrecht komt met ‘Zo Gemeld’ app

Utrecht komt met ‘Zo Gemeld’ app

De gemeente Utrecht heeft een nieuwe app gelanceerd: ‘Zo Gemeld’. Met deze app kunnen inwoners meldingen doorgeven over allerlei zaken zoals afval, groen, onderhoud, verkeer, wegwerkzaamheden, toegankelijkheid, (bouw)overlast, straatintimidatie, woonfraude of bedrijven die zich niet aan milieuregels houden.

Met deze nieuwe app wordt het voor inwoners nog eenvoudiger om meldingen door te geven. Wethouder Linda Voorman hoopt dat de app zal bijdragen aan het schoner en veiliger houden van de stad. Sinds november 2022 maakt de gemeente Utrecht gebruik van het meldingssysteem Signalen. Meldingen konden al worden doorgegeven via de website, de telefoon, Whatsapp, chat en sociale media.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee