Image for Utrecht blijft betrokken bij Harmelerwaard

Utrecht blijft betrokken bij Harmelerwaard

De gemeente Utrecht wil betrokken blijven bij het vervolgtraject voor de hervorming van glastuinbouwgebied de Harmelerwaard, maar zal hiervoor geen aparte capaciteit en/of middelen beschikbaar stellen. Dat staat in een raadsinformatiebrief van de Woerdense wethouder Mariëtte Pennarts-Pouw aan de gemeenteraad.

Het glastuinbouwgebied Harmelerwaard zorgt voor kopzorgen, omdat er een gebrek aan mogelijkheden is om het gebied uit te breiden en te verduurzamen. Eerder deed de gemeente Woerden al een verkenningsstudie naar de mogelijkheden voor herinrichting. Daaruit kwamen drie toekomstperspectieven. De gemeenteraad van Woerden moet nu besluiten of er een vervolg wordt gegeven aan deze verkenningsstudie. Belangrijk argument hierbij is het houden van de regie over het gebied. Wanneer de gemeente besluit verder te gaan, kan de gemeente Utrecht een halve dag per week personele capaciteit leveren.

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig