Image for UPDATE 17.00 uur brand Waddinxveen

UPDATE 17.00 uur brand Waddinxveen

Vanmiddag om 15.30 uur was er een persbijeenkomst over de brand in een flat van de van Bijnenpad in Waddinxveen. Hierbij was burgemeester Evert-Jan Nieuwenhuis, de wachtcommandant van de brandweer en Woonpartners aanwezig om de vragen van de media te beantwoorden.

De brandweer meldde dat ze hadden gewerkt via een protocol waarbij de commandant van de brandweer de melding krijgt en onderweg naar de brand de informatie krijgt dat er moest worden opgeschaald naar grip 1. Dit was al in 4 minuten gebeurd. Hierbij wordt dan ook de burgemeester geïnformeerd. Vervolgens zijn de vrijwilligers van Brandveilig-leven, Woonpartners en het Rode Kruis geïnformeerd die in groten getale zijn gekomen. Hij liet dan ook weten dat het systeem wat door ervaring is geleerd in de veiligheidsregio op beleidsniveau, werkt!

De burgemeester die al vanaf vannacht wakker is, liet weten dat hij toen hij aankwam even aan de zijkant had gestaan en vol bewondering was hoe iedereen zijn werk deed. Hij zei dan ook “het was net een mierenhoop, iedereen wist wat hij moest doen”.
Wel merkte hij op dat toen hij aankwam te horen kreeg dat het nog niet duidelijk was of er nog bewoners in het pand waren. Dat is dan toch wel even schrikken. Het was dan ook een hele geruststelling toen we te horen kregen dat iedereen uit de flats waren. Ook benadrukte hij dat ondanks dat de bewoners wel al iets van de schrik bekomen zijn, er nog wel 7 mensen in het ziekenhuis liggen. Over hun toestand mocht nog geen mededeling gedaan worden. Ook was nog niet duidelijk, wat de oorzaak is geweest van de brand.

Toen wij vanochtend vroeg wat bewoners spraken, kregen we te horen dat alles heel goed was georganiseerd, en dat de betrokkenheid enorm groot was. Een mevrouw meldde ons “de burgemeester zat zelfs op zijn knieën om een mevrouw die enorm aangedaan was even een hart onder de riem te steken”. Toen wij dat verifieerde bij de burgemeester, zei hij dat je dat uit zichzelf doet om een troostende hand te geven. De bewoners meldden ook dat de brandweer, hulpdiensten, Woonpartners, 2 groepen van het Rode Kruis, Brandveilig-Leven en vele vrijwilligers een groot compliment verdienden.

Vanmiddag om 16.30 uur was er een bijeenkomst voor de bewoners van de flat, waar zij informatie kregen en vragen konden stellen en eventueel om hulp konden vragen.

Op onze vraag of de burgemeester nu even een dutje ging doen, gaf hij te kennen dat, dat niet ging. Hij had nog een gesprek met enkele fractieleiders en vanavond is ook de raadsvergadering over o.a. de locatie vluchtelingenopvang Waddinxveen. Maar dat kan nog op mijn leeftijd, zei hij.

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee