Image for Twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Tijdens de kerkdienst van de R.K. Geloofsgemeenschap in Reeuwijk kregen inwoners Arie van Leeuwen en Leo van Zoest een Koninklijke onderscheiding. Na een korte toespraak, sprak burgemeester Michiel Grauss de bekende woorden: Als blijk van waardering heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander u benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Arie van Leeuwen is al meer dan 50 jaar actief als vrijwilliger voor de Geloofsgemeenschap De Goede Herder in Reeuwijk. Daarnaast is hij ook sinds 1975 actief als vrijwilliger bij de Carnavalsvereniging van Reeuwijk.

Leo van Zoest was 25 jaar vrijwilliger bij Voetbalvereniging RVC in Reeuwijk. Hij bekleedde daar verschillende functies. Daarnaast is hij ook al 24 jaar voorzitter van de Locatieraad van de R.K. Geloofsgemeenschap St. Jan de Doper in Reeuwijk. Hij is aanjager van de oecumenische werkgroep Beraad van Kerken binnen Reeuwijk. Ook is hij al jaren redactielid bij parochieblad De Voorloper.

Naar de mening van velen hebben beide heren een enorme bijdrage geleverd aan de samenleving binnen onze gemeente.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee