Image for Theaterstuk over de Tweede Wereldoorlog

Theaterstuk over de Tweede Wereldoorlog

Komende zaterdag voeren jongeren twee keer het theaterstuk Over-Leven op in Het Klooster. Het gaat over een volk, cultuur of religie die onder druk staat, net zoals in de Tweede Wereldoorlog. Ze zoomen in op de Jodenvervolging en hoe dat is voor volgende generaties. Ook kijken ze naar het verhaal van een Romameisje die na de oorlog in Woerden terecht kwam. In het theaterstuk schuwen ze de actualiteit niet.

Tijdens de vijftiende editie Theater Na de Dam werken er bijna 400 jongeren aan 46 projecten door heel Nederland. Onder begeleiding van een professionele theatermaker zetten de jongeren zich in voor extra betekenis van de herdenking op 4 mei. De jongeren gaan in gesprek met familieleden van ooggetuigen over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken en andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog vormen de basis van de jongerenvoorstellingen. Sinds 2018 is Het Klooster onderdeel van Theater Na de Dam.

Over-Leven is te zien op zaterdag 4 mei, om 21.00 uur, de try-out is ’s middags om 16.00 uur.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui