Image for The Hunt: Jongeren strijden tegen politie, handhaving en jongerenwerk (video)

The Hunt: Jongeren strijden tegen politie, handhaving en jongerenwerk (video)

KRIMPEN AAN DE LEK- Op vrijdag 28 juni is het spel The Hunt georganiseerd in Krimpen aan de Lek. In The Hunt is de opdracht simpel, ga langs drie verschillende punten in het dorp en haal daar een polsbandje op.

Als je ze alle drie hebt ga je weer terug naar de startlocatie, wie dit het snelste doet heeft gewonnen. Er is alleen één probleem, er zijn Hunters die willen voorkomen dat deelnemers deze opdracht uitvoeren. Je zal dus slim moeten zijn om uit handen te blijven van deze Hunters, want als je twee keer gepakt bent lig je uit het spel.

“Vanavond spelen we The Hunt, startend vanuit het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. 75 tot 80 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar doen mee en zij moeten proberen om uit handen te blijven van de politie, handhaving en jongerenwerk”, vertelt Marjolein van der Pijl, wijkagent jeugd & digitaal.

Enthousiasme
“Voor ons is het een mooie uitdaging om hen op te jagen en voor hen is het een mooie uitdaging om uit onze handen te blijven. Er is zeer veel enthousiasme, super leuk. We hopen op een mooi resultaat en een winnaar”, vervolgt Van der Pijl.

“Ze winnen door drie checkpoints af te gaan, er wordt straks gebriefd waar de checkpoints zijn. Bij de checkpoints krijgen ze een bandje om de pols. Hebben ze drie bandjes bemachtigd en zijn ze weer als eerste terug bij het Cultuurhuis, dan win je The Hunt. Het is voor ons geweldig om op deze manier een hele andere kant van de politie, handhaving en jongerenwerk te kunnen laten zien. We hebben er zin in”, aldus van der Pijl.

Bekijk hieronder de reportage over The Hunt in Krimpen aan de Lek:

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee