Image for Tekort op leerlingenvervoer

Tekort op leerlingenvervoer

In vijf Utrechtse gemeenten is een tekort aan buschauffeurs die normaal gesproken het leerlingenvervoer verzorgen. In mei werd bekend dat de huidige vervoerder Willemsen-De Koning en de nieuwe partij Connexxion het leerlingenvervoer voortaan samen gaan doen voor 22 gemeenten. Connexion start in januari 2025.

Woerden valt onder Willemsen-De Koning en ervaart geen problemen in het leerlingenvervoer. Maar bij gemeenten in de provincie waar Connexxion gaat rijden, valt na de zomervakantie een gat in het vervoer. Bij meer dan 600 kinderen moeten de ouders zelf een oplossing vinden voor de manier waarop hun kind op school terechtkomt. Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er niet genoeg chauffeurs beschikbaar.

Er wordt door de gemeenten gezocht naar oplossingen maar die zijn nog niet gevonden. Aan de ouders wordt verzocht mee te denken en naar alternatieven te zoeken. 

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee