Image for Succesvolle dertiende Lions Sloepentocht

Succesvolle dertiende Lions Sloepentocht

KRIMPENERWAARD- Op zaterdag 6 juli heeft Lionsclub Krimpenerwaard de dertiende editie van de jaarlijkse Sloepentocht voor mensen met een beperking georganiseerd. Ruim 80 deelnemers hebben genoten van een tocht van meer dan twee uur over de Reeuwijkse plassen in sloepen van vrijwilligers.

Na de tocht was er bij het Wapen van Reeuwijk een uitgebreide lunch en een optreden van zanger Peter Dons. De dag werd afgesloten met medailles en goedgevulde goodiebags voor de deelnemers.

De deelnemers arriveerden om tien uur bij het Wapen van Reeuwijk, waar ze informatie, zwemvesten en T-shirts kregen. Om kwart voor elf heette Lion Mark Scholte iedereen welkom en gaf uitleg over de tocht. Ondanks zorgen over het weer, bleef het droog en kwam de zon voorzichtig tevoorschijn.

De Tocht
De tocht van twee uur ging door de Reeuwijkse slootjes en plassen, waar de deelnemers enthousiast werden toegejuicht door passanten. Onderweg werd er volop meegezongen met Nederlandse muziek. Op de terugweg woei het harder, wat de tocht avontuurlijker maakte.

Bij terugkomst wachtte zanger Peter Dons de deelnemers op met Hollandse hits. De lunch bestond uit broodjes, soep, fruit en kroketten. De dag werd georganiseerd in samenwerking met de stichting ‘Met Elkaar Voor Elkaar’ en ondersteund door EHBO-ers, brandweer, BOA’s en politie.

Dit jaar was er ook een Belgische delegatie van Lionsclub Zuiderkempen aanwezig, die meevoer op een gereserveerde fluisterboot.

Afsluiting
Om 14.30 uur sloot Mark Scholte de dag af en bedankte alle vrijwilligers. De deelnemers gingen naar huis met een medaille en een goedgevulde goodiebag. Scholte kijkt tevreden terug op een geslaagde dag en hoopt dat dit succes volgend jaar wordt herhaald.

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee