Image for Subsidie voor groen dak en afkoppelen regenpijp

Subsidie voor groen dak en afkoppelen regenpijp

Inwoners van Woerden kunnen dit jaar nog subsidie aanvragen voor het afkoppelen van hun regenpijp en het aanleggen van groen dak. Tot 1 juli was nog 92% van het subsidiebedrag beschikbaar.

Het afkoppelen van regenpijpen helpt wateroverlast te voorkomen door regenwater van vuilwater te scheiden. Hierdoor raakt het riool niet overbelast, blijft water niet op straat staan en wordt slootwater aangevuld. Een groen dak neemt water tijdelijk op en helpt bij het voorkomen van wateroverlast door heftige regenbuien. Ook zorgt dit dak voor verkoeling en houdt het dak in de winter warmte vast. Daarnaast gaat een groen dak vaak langer mee dan een normaal dak en het draagt bij aan een schonere lucht.

Meer informatie en de voorwaarden zijn te vinden op ‘Aan de slag met duurzaamheid‘, een webpagina van de gemeente Woerden.

Video

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Notificaties aanzetten Ja Nee