Image for Stroopwafels bakken tegen de gedwongen prostitutie

Stroopwafels bakken tegen de gedwongen prostitutie

Tijdens de Havendagen op 7 en 8 juni bakten twee zussen stroopwafels. Niet om zelf met de buit naar huis te gaan, maar om Nederlandse gedwongen prostituees te helpen.

De Kamerikse zussen Gea en Liesbeth schreven zich een tijd geleden in voor een Muskathlon. Het doel was om beiden 10.000 euro te verzamelen om gedwongen prostitutie tegen te gaan. Dit doel hebben ze al bereikt! Ze willen samen nu minimaal 22.000 euro ophalen. De zussen zijn Christenen en vertellen: “We vinden het heel belangrijk om deze vrouwen te helpen. Wij zien graag dat ze een nieuw leven kunnen starten. Met dit geld krijgen deze vrouwen onder andere ook omscholing, zodat ze niet terugvallen.”

Deze Muskathlon komt voort vanuit de organisatie Tot Heil Des Volks. Dit is een christelijke organisatie die opkomt voor prostituees, daklozen, verslaafden en kinderen die in armoede leven.

Video

Weerbericht

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht