Image for Stichting MD haalt ruim 26.000 euro op

Stichting MD haalt ruim 26.000 euro op

Bij de op 23 juni gehouden Myotone Dystrofie (MD) Midzomerloop in Utrecht, is een bedrag van ruim 13.500 euro opgehaald. Dit evenement had als doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor deze ernstige erfelijke ziekte.

De MD Midzomerloop werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Onder de ruim 100 lopers liepen opvallend veel kinderen en gezinnen mee. Ook een aantal MD patiënten namen hieraan deel. De route van 10 kilometer liep door het centrum van Utrecht, langs de Catharijnesingel, de Dom, de Kromme Nieuwegracht en de Oudegracht.

Naast de 13.893 euro ingezameld door de deelnemers, werd er ook nog een bedrag van 12.500 euro aan Stichting MD gedoneerd door het Amsterdamse dispuut Aegis. Dit bracht de totale opbrengst voor Stichting MD op ruim 26.000 euro.

Video

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Notificaties aanzetten Ja Nee