Image for Oever en wal worden versterkt

Oever en wal worden versterkt

De oevers bij de bastions aan de Hogewal en de Torenwal aan de rand van de binnenstad van Woerden worden in het najaar verbeterd. De gemeente Woerden heeft eerst naar de wensen en ideeën van bewoners en organisaties geluisterd. Nu is het ontwerp klaar en is de vergunning verleend.

Een bastion is een deel van een verdedigingsmuur dat naar voren steekt. De beschoeiing versterkt oever en wal. Alleen aan de voet van de Hogewal komt geen beschoeiing. Alleen als het echt niet anders kan, worden daar bomen verwijderd of gesnoeid, omdat de gemeente zoveel mogelijk bomen en planten wil behouden. De gemeente kijkt ook naar het plaatsen van mezenkasten en vleermuiskasten op de bastions om deze dieren te helpen.

De Singel, de bastions en de algemene begraafplaats hebben een speciale status als monument. Erfgoed Woerden en de Commissie Omgevingskwaliteit hebben geadviseerd om de vorm van de bastions te behouden. De bastions zijn een Rijksmonument.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee