Image for Stemmen op het station

Stemmen op het station

Donderdag 6 juni kon er in de provincie op drie stations gestemd worden voor het Europees Parlement. Op station Amersfoort en Utrecht Centraal, maar ook op het station in Woerden kon je jouw stem uitbrengen. Tijdens de spitsuren stonden de stemhokjes klaar. Bij de vorige Europese Parlementsverkiezingen was de opkomst in Woerden 49,5%. Dit lag zo’n 7,6% boven het gemiddelde van Nederland. 

Opvallend aan deze dag: Nederland is een van de weinige landen die op donderdag de stembussen al opent. Dit komt door de Europese Akte voor de verkiezingen. Die is bepaald dat de verkiezingen moeten plaatsvinden tussen donderdag en zondag. Normaliter wordt er in Nederland op woensdag gestemd. Dat kon nu dus niet en daarom is er gekozen voor de dag die het dichtst bij de woensdag ligt. 

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig