Image for Steeds meer pesterijen onder Woerdense jongeren

Steeds meer pesterijen onder Woerdense jongeren

In Woerden vinden steeds meer pesterijen onder jongeren plaats. Zo’n 300 scholieren zijn al eens online gepest. Dat is meer dan twee jaar geleden, blijkt uit cijfers van de GGD’en het RIVM.

De toename van het online pesten is door heel Nederland te zien. In Woerden is inmiddels een op de tien middelbare scholieren minstens één keer geconfronteerd met cyberpesten.

Ook blijkt uit de cijfers dat de Woerdense jongeren steeds meer problemen hebben door het bovenmatig gebruik van social media. Ruim 360 scholieren geven aan dat het ten koste gaat van hun schoolprestaties en bovendien blijken ze last te hebben van slaaptekort.

Verder zorgt ook het veelvuldig gamen voor problemen. Ruim 2 procent van de Woerdense schooljeugd geeft aan risicovol gamegedrag te vertonen, met als gevolg een tekort aan slaap en minder tijd voor het maken van huiswerk.

Bijdrage van Ton Verweij

Video

Weerbericht

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht