Image for Start Nationale Buitenspeeldag in Gouda

Start Nationale Buitenspeeldag in Gouda

De start van de Nationale Buitenspeeldag, op woensdag 12 juni, vindt dit jaar plaats in Gouda. Jantje Beton en Nickelodeon organiseren deze dag dit jaar voor de 17e keer. 

Op meer dan 600 plekken door heel Nederland worden buitenspeelactiviteiten georganiseerd.Gouda won de Jantje Beton Prijs voor ‘Meest Speelvriendelijke Gemeente’ en mag daarom dit jaar het evenement openen. Er wordt een groot buitenspeelfeest georganiseerd in het Groenhovenpark, met een programma met onder andere de kinderpopgroep PopZ, Chase van PAW Patrol en Jantje. Daarnaast zijn er allerlei speelactiviteiten, foodtrucks en ruimte voor kinderen om elkaar te ontmoeten en vrienden te maken.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui