Image for Splinter stelt vragen over bastions

Splinter stelt vragen over bastions

De politieke partij Splinter uit Woerden heeft schriftelijk vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over de bescherming van de natuurlijke omgeving tijdens werkzaamheden aan de bastions aan de Hogewal en Torenwal.

Splinter maakt zich “grote zorgen” over de manier waarop het gemeentebestuur deze werkzaamheden wil uitvoeren. Volgens de partij lijkt het erop dat het college van burgemeester en wethouders niet voldoet aan een motie die is aangenomen en waarin is vastgelegd dat natuurorganisaties geraadpleegd moeten worden om samen tot een goed ontwerp te komen.

Splinter heeft specifieke vragen gesteld, zoals hoeveel bomen er precies gekapt zullen worden en waarom het college kiest voor een harde beschoeiing in plaats van een onderwaterbeschoeiing. Ook wil Splinter weten of het college de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE) heeft betrokken bij deze plannen.

We publiceerden al eerder uitgebreid over dit onderwerp waarin we de natuurorganisaties aan het woord lieten en de gemeente een reactie gaf, zie Natuurorganisaties ontevreden over gemeente.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee