Image for Speel mee in de nieuwe voorstelling ZEB van Jeugdtheaterhuis

Speel mee in de nieuwe voorstelling ZEB van Jeugdtheaterhuis

In de kerstvakantie van 2024-2025 speelt Jeugdtheaterhuis de familievoorstelling ZEB. Jongeren vanaf 14 jaar krijgen de kans om hierin mee te spelen en op tournee te gaan door Zuid-Holland. Zij kunnen zich opgeven voor de selectie op 15 en 16 juni in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda.

De repetities starten in de laatste week van de zomervakantie en half december start de tournee, met zo’n 15 voorstellingen langs theaters in Zuid-Holland en daarbuiten. In verschillende workshops spel, beweging en stem kunnen jongeren van 14 jaar en ouder hun talenten laten zien. Deelname kost 35 euro voor beide dagen.

De nieuwe familievoorstelling ZEB is geïnspireerd door het gelijknamige boek van schrijver Gideon Samson en illustrator Joren Joshua. Een aanstekelijk, absurd verhaal over een zebra in de klas gaat door Jeugdtheaterhuis op de planken worden gebracht.

De voorstelling wordt geregisseerd door Daniël van Duijvenbooden. De vaste cast bestaat uit 26 jongeren, verdeeld over twee casts, en acteur Marcos Valster Da Costa Ferreira, die diverse volwassen rollen speelt. Daarnaast zal er een wisselende groep kinderen meespelen.

Meer informatie en aanmelden: www.jeugdtheaterhuis.nl/selectie.

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
do
27
jun