Image for Spaarpaal beloont veilig rijgedrag

Spaarpaal beloont veilig rijgedrag

Op maandag 17 juni is aan de Dorpsstraat in Harmelen een spaarpaal geplaatst. Deze paal spaart geld voor Stichting de Terugwinning in Woerden wanneer weggebruikers zich aan de maximumsnelheid van 30 kilometer houden. Op woensdag 19 juni reed wethouder Roy Luca als eerste langs de paal om te laten zien hoe het werkt.

Directeur Arjan Nihot van De Terugwinning vertelde wat zij met het geld gaan doen. “We zijn actief in armoedeprojecten, verschaffen mensen onder andere kleding. We hadden een kringloopwinkel maar daar moesten we weg. We hopen die mogelijkheid nu weer te realiseren zodat mensen die weinig te besteden hebben, daar terecht kunnen.” Aangezien De Terugwinning alles met eigen geld financiert is een steuntje in de rug van harte welkom. De spaarpaal kan hen maximaal 5.000 euro opleveren.

De Terugwinning is voor de kringloopwinkel op zoek nieuw pand. “We zijn sinds half april zonder pand en zoeken een plek die niet te duur is en wel groter dan 200 m2.” De Terugwinning verschaft ook fietsen samen met Stichting Leergeld. Nihot vertelt dat in 2022 door bureau MAEX een meting is gehouden over impact van De Terugwinning op de maatschappij. “Die impact is 4,3 miljoen euro. Dan praat je over afval dat we hergebruiken, herstellen, weer uitzetten binnen armoedebestrijding. De impact is zo hoog omdat we een oude fiets repareren en deze dan ook nog weggeven. Voor elke euro die wij financieel omzetten met zorg en circulaire producten, geven we 13,5 euro impact terug aan de maatschappij en dat is grotendeels aan Woerden.” Ze merken dat het gigantisch hard werken is. “We worden door niemand gesponsord dus kunnen wel wat support gebruiken.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee